Bag med mandelmel

mandelmelHar du hang til brød, bagværk og kager, men vil du egentlig gerne undgå de store mængder gluten, der følger med i fristelserne? Så læs videre, for her giver vi dig et tip til, hvordan du kan bage helt uden mel – kun med mandelmel.

Sprøde makroner af mandelmel

Disse lækre, sprøde makroner, der kun består af mandelmel, æggehvider, sukker og mandelessens kan du bage på under en halv time. Det er helt klart de nemmeste kager at bage. Det tager 1 minut at røre ingredienserne sammen, så de kan i en håndevending være klar til aftenkaffen.

Start med at køb dig noget lækkert mandelmel, så du undgår at skulle producere dette selv.

Ingredienser til makroner af mandelmel:

1,5 æggehvide

185 gram sukker

3 dråber mandelessens

200 gram mandelmel

Sådan gør du:

Hæl al mandelmelet i en skål (eller blend mandlerne fint i blender, hvis ikke du har fået købt noget færdigblendet mandelmel). Tilsæt derefter sukker og æggehvider. Herefter tilsætter du 3 dråber mandelessens, og rører rundt. Det bliver ikke nemmere!

Nu former du så små kugler, placerer dem på en bageplade og bager dem i ovnen i 18 minutter ved 180 grader (eller 150 grader, hvis du bruger varmluft).

Når makronerne af mandelmel er færdigbagt, er det en god ide, at lade dem stå i et kvarters tid, så de bliver lidt hårdere. De er super lækre, sprøde og meget søde. Da der intet mel eller gluten er i makronerne, vil de heller ikke være lige så usunde som almindelige kager og småkager – ved mindre, at du spisre et bjerg af dem. Det eneste fedt, der er i dejen, er den naturlige fedt, der er i mandelmelet.

Rigtig god bagelyst og fornøjelse med disse lækre makroner med mandelmel!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *