Paleo-pizza – Opskrift og udstyr

Her er lige et lille indlæg på bloggen til os der elsker at holde os sunde og slanke, men også elsker pizza, ja, du har gættet rigtigt, der sidder en lige her.

Det er jo blevet super in med såkaldt stenaldermad eller paleo-kost, fordi nogle mener, at det ikke er sundt for at spise brød. Om jeg er for eller imod skal jeg ikke komme nærmere ind på, men det hjælper i hvert fald at droppe hveden, hvis man vil være slank. Men hvad så med pizzaen?

Den gode nyhed er, at du og familien stadig kan nyde en pizza, og du behøver ikke engang noget pizzaudstyr ud over det sædvanlige for at lave en lækker pizza med en bund af rodfrugter.

Her er en opskrift på en ”pizza” som jeg bruger:

Da jeg altid har elsket at lave pizza, har jeg alt det smarte udstyr man skal bruge i form en bagesten og de helt rigtige redskaber til at skære.

Selv er jeg stoppet med at spise brød, men pizzaen har jeg ikke droppet. Jeg har bare fundet et sundt alternativ, som stadig er lækkert.

Til bunden skal du bruge:

  • ½ hvidkål
  • 3 gulerødder
  • Andre rodfrugter efter smag
  • 6 æg

Til topping skal/kan du bruge (ja, du kan jo vælge det, du har mest lyst til på din pizza):

  • Kød efter eget valg
  • 1 ds. flåede tomater
  • 4 gulerødder
  • 1 ds. tomatpuré
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • Frisk basilikum
  • Salt og peber
  • Granaost  (parmesan)

Så kan du gå i gang, og pludselig betyder det lidt, om du har det rette udstyr. Du skal nemlig bruge en foodprocessor. Heri skal du rive dine grøntsager til pizzabunden. Du tilsætter æg og rører det hele godt sammen.

Læg et lag af dejen på en bageplade og bag den sprød ved 200 grader på ca. et kvarter. Imens kan du passende lave en dit fyld klar. Jeg foreslår en lækker tomatsauce med lidt lufttørret skinke ovenpå. Herefter skal pizzaen have endnu en kvarter i oven, for til slut at blive pyntet med lidt frisk basilikum.

pizza udstyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *