Botox er ikke længere forbeholdt de rige og berømte

Det har længe været alment kendt, at stoffet botulinumtoksin, også kaldet botox, i små mængder kan udglatte rynker og forynge det menneskelige ansigts udseende. Skrækeksempler på plastikkirurgi fylder meget i medierne, men det stopper ikke danskerne fra at få botox sprøjtet ind under huden.  

Ikke længere forbeholdt den røde løber
Catherine Zeta-Jones, Nicole Kidman og Madonna er alle eksempler på internationale stjerner i underholdningsbranchen, der bruger Botox til at udglatte huden og holde rynkerne væk. Desuden er det ikke blot Hollywoods kvinder, men også i høj grad deres mandlige sidestykker, der frisker sig op ved brug af midlet.

Udbredelsen i Danmark er ukendt
Der er langt fra lille Danmark til det ekstravagante Hollywoods glamour. Alligevel bliver det mere og mere udbredt at forskønne sit ydre med botox og andre kosmetiske behandlinger. Der findes ingen præcise tal for, hvor mange af danskerne, der bliver botox-behandlet årligt, men Dansk Selskab for Kosmetisk Plastikkirurgi estimerer, at tallet i 2013 lå på ca. 10.000.

botox

Skræmmekampagner
Det er blevet populært for både danske og internationale tabloid-medier, at slå plat på, hvad de anser for at være, overforbrug af og fejlslåede kosmetiske indgreb og behandlinger. Men skal man føle sig truffet af dette, hvis det eneste man vil er, at fjerne bekymringernes tegn fra sit ansigt?

Selvtillidsboost
Det er populært at have en holdning til plastiskkirurgi og botox, og trods skræmmekampagner bliver det mere og mere udbredt. Det er som regel ikke problematisk at blive behandlet med botox, og folk møder tit deres dagligdag med fornyet overskud og selvtillid bagefter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *