Helsekost og kosttilskud til børn

Hej alle sammen!

Så blev det sørme tid til endnu et indlæg her på bloggen. Jeg skal jo nødig lade Jer kede Jer alt for meget! Dagens indlæg egner sig måske bedst til personer med børn, da indlægget skal handle om helsekost og kosttilskud til børn. Men hvis du bare godt kunne tænke dig at blive klogere på noget nyt, så synes jeg da endelig, at du skal læse med her!

Helsekost til dine børn

Vi alle har vel næsten hørt en hel masse fra enten det ene eller andet sted om, hvor mange skadelige stoffer der næsten er i alt i dag. Det er i alt lige fra legetøj, møbler, tøj, mad osv. osv. Det er mere eller mindre umuligt at undgå, hvis man ikke kigger sig VIRKELIG godt for! Godt nok har jeg ikke selv små børn, men jeg kender stadig til det med at tjekke alt igennem inden, at jeg køber det. Og det gælder både tøj, mad, hudplejeprodukter og meget andet.

Men én ting er, at vi voksne mennesker helst skal undgå det, men en anden ting er, at det kan være virkelig, virkelig sundhedsskadeligt, hvis børn er for meget kontakt med diverse stoffer både i form af legetøj, tøj og mad.

Aldrig har der været flere, der lider af allergi, end der er i dag, og kurven er desværre støt stigende. Og det vil den uden tvivl blive ved med at være, hvis den almene dansker ikke lærer at kigge sig bedre for, og vælger det sunde mad til fordel for det dårlige.

Det anbefales derfor i høj grad, at man også sørger for, at sine børn får helsekost. Hvis du ikke helt ved, hvad helsekost er, også derfor sidder som et stort spørgsmålstegn, og undrer dig over, hvad dit barn dog skal med helsekost, så kan jeg fortælle dig, at helsekost faktisk er en lang række af forskellige ting. I dette tilfælde her snakker jeg om mad, der ikke har været behandlet af diverse stoffer, eller indeholder dem. Det vil derfor være en rigtig god idé at købe økologi, hvis du ikke allerede gør det. Og det skal faktisk helst være dansk økologi. Supermarkederne har ofte en hel masse økologiske frugter og grøntsager, men har du nogensinde bemærket, at de ofte er fra Spanien eller et sydamerikansk land? Jeg vil varmt anbefale dig at holde dig væk fra disse produkter, da der er vidt forskellige regler for økologi rundt omkring i verden end dem, som vi har i Danmark, som rent faktisk ER økologiske. Dette gælder dog ikke kun frugt og grønt men også kød, konserves og meget andet.

Dit barn kan have godt af kosttilskud

Mange har måske hørt fra læger på TV, i aviser, i radio osv., at man skal passe på med kosttilskud til børn. Og det vil jeg helt bestemt også bakke op om! Børn har faktisk ikke godt af for meget kosttilskud. Heller ikke selv om det er 100 % naturligt. Men mange kender måske til det med, at det er umuligt at få sit barn til at spise bestemte ting. Og det er jo ofte også tilfældet, at det er grøntsagerne, det handler om. I disse tilfælde kan det være en supersmart idé at knuse en tablet med kosttilskud og tilføje det i maden på en eller anden måde. Men du skal dog være opmærksom på, at du altid skal starte med at tage kontakt til din læge før, at du kaster dig ud i sådan et projekt.

Kunne du tænke dig at vide mere om kosttilskud generelt eller til børn, så kan du læse mere her på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *