Tandlæge i Hellerup: Undgå caries og paradentose

Husker du at børste tænder hver morgen og aften, og får du jævnligt et tandeftersyn hos tandlægen? Tro det eller ej, men der er faktisk rigtig mange danskere, der ikke kan svare “ja” til disse spørgsmål, og det kan på sigt have store konsekvenser for vedkommendes overordnede helbred og livsstil – og ikke mindst pengepungen! Derfor ser vi i denne artikel nærmere på, hvad man kan gøre for at passe godt på sine tænder, for der vokser desværre ikke nogen nye ud, hvis vi ikke passer godt på dem.

Hvis man ikke børster sine tænder eller jævnligt får foretaget et tandeftersyn hos tandlægen, så er der overordnet set to ting, man skal være bekymret for; caries (også kendt som huller i tænderne) og paradentose.

Caries

Caries opstår, hvis man ikke børster sine tænder, eller hvis man ikke børster dem grundigt nok. Får man ikke tjekket sine tænders helbred hos tandlægen jævnligt, så kan hullerne udvikle sig og gøre skade på tanden, og det er derfor meget vigtigt at få det tjekket jævnligt, så tandlægen kan reparere hullet.

Paradentose

Paradentose er mere alvorligt. Det er en kronisk betændelsestilstand i tandkødet omkring en eller flere tænder, og betændelsen får kæbeknoglen til at trække sig tilbage. Det betyder groft sagt, at hvis man ikke holder paradentosen i skak med jævnlige paradentosebehandlinger, så kan man faktisk i værste fald miste sine tænder, og det bliver langt dyrere, end hvis man går til tandlægen jævnligt og i øvrigt passer godt på sine tænder.

Tandlæge i Hellerup

tandlæge hellerup
Går du ikke til tandlæge, fordi du ikke har en tandlæge, du er tryg ved, så er der heldigvis hjælp at hente. Rigtig mange danskere har tandlægeskræk, også selvom de er voksne mennesker, og det er helt almindeligt. De fleste tandlæger er klar over dette og tager ikke mindst højde for det på deres klinikker.

En af dem er Tandklinikken i Hellerup, som ligger på Lyngbyvejen. Her har de en stor forståelse for, at nogle mennesker har brug for at føle sig ekstra tryg ved deres tandlæge.

Du kan læse mere om den nævnte tandlæge i Hellerup eller bestille tid her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *